header banner
Default

Friend, Twitter hesaplarından hisse almanızı sağlar Teknik veri sızıntısı gündemde


Table of Contents

    Twitter hesaplarının "hisse" alım satımı için bir platform olarak konumlanan Web3 girişimi Friend.tech, Türkiye'den ve globalden kripto odaklı yüksek takipçili hesapların ilgi odağı olmuştu. Layer 2 çözümü Base üzerine inşa edilen platform, Twitter hesaplarından hisse almanızı sağlarken, özel sohbet odaları aracılığıyla influencer'lara erişmenizi kolaylaştırıyordu. 

    Yearn Finance'e Banteg takma adıyla katkıda bulunan bir kullanıcı, GitHub'da, friend.tech platformundaki kullanıcıların, "sızdırılmış" olduğunu iddia ettiği verileri içeren bir repository yayınladı. Bu veriler kapsamında 101 binden fazla kullanıcının Twitter kullanıcı adları ve Base'deki cüzdan adresleri bulunmakta. Paylaşılan bilgilere göre; Friend.tech API'ndan sızan veriler, anonim cüzdan adreslerini Twitter profilleri ile ilişkilendirdiği için kullanıcılar hedefli saldırılara açık hale geldi. 

    Banteg'in paylaştığı bilgilere göre Friend.tech'in kullanıcı izinleriyle ilgili sıkıntılı bir durum da mevcut. Banteg, bu kullanıcıların Friend.tech'e kendi adlarına paylaşım yapma yetkisi verdiklerini iddia etti. Kullanıcıların söz konusu izni ya tam olarak anlamadan kabul ettiğini ya da platformun bu konuda tam olarak izin almadığını öne sürdü. Yaşanan durumun ardından bazı kripto influencer'ları Friend.tech kullanmanın anlamsız olduğunu ifade etti. 

    Why would anyone buy at such a high price of my share?

    The friendstech share isn't even working. Others can't see what others wrote in the chat

    There isn't even a private DM option for share holders. You get a better value by joining my newsletter/discord tbh for now pic.twitter.com/2VBCLNmQLB

    — Romano (@RNR_0) August 21, 2023

    Bu yılın başlarında Paradigm'den tohum yatırımı alan Friend.tech, hızlıca popülerleşmesi sonucunda yüksek gelir elde etmeyi başarmıştı. Protokol ücretleri, son 24 saat içinde 1,42 milyon doları aşarken, kullanıcı tarafından ödenen ücretler açısından ilk üç kripto projesi arasında yer aldı. İlk iki projenin ise Ethereum ve Lido olduğunu belirtelim. Halihazırda Web3 projelerine çekinceyle yaklaşan kullanıcıların şüpheleri, bu gelişmeyle bir kez daha perçinlenmiş olabilir. 

    Öte yandan Friend.tech yaptığı açıklamada bu verilerin sızdırılmadığını, herkese açık API'ına yönelik scraping (kazıma) işlemiyle elde edildiğini dile getirdi. 

    Sources


    Article information

    Author: Brett Gibson

    Last Updated: 1698438604

    Views: 544

    Rating: 4.2 / 5 (67 voted)

    Reviews: 82% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Brett Gibson

    Birthday: 1949-03-08

    Address: 983 Kyle Burgs Suite 931, Hannahmouth, RI 07710

    Phone: +4327721910997535

    Job: Human Resources Manager

    Hobby: Geocaching, Knitting, Camping, Cycling, Skydiving, Metalworking, Hiking

    Introduction: My name is Brett Gibson, I am a welcoming, forthright, persistent, variegated, transparent, talented, audacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.