header banner
Default

Klanten gaan naar Bitvavo, aangezien de crypto-exchange Gemini in Nederland stopt


Gemini logo en text op mobiele telefoon 

Crypto exchange Gemini stopt in Nederland. Daarmee is het de volgende grote internationale crypto-beurs die z’n activiteiten stopt in ons land, na o.a. Binance en OKX eerder dit jaar. Lachende derde is wederom Bitvavo, de marktleider in ons land.

Wat is Gemini?

VIDEO: Breaking: Crypto Exchange Gemini Suspends Services In Netherlands
Money Matters

Gemini Trust Company, LLC (Gemini) is een Amerikaanse crypto exchange en bewaarder waarmee klanten digitale activa kunnen kopen, verkopen en opslaan. Het werd in 2014 opgericht door Cameron en Tyler Winklevoss. Momenteel is Gemini actief in meer dan 60 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Singapore. (Bron: Wikipedia)

Waarom verlaat Gemini de Nederlandse markt?

VIDEO: BINANCE STOPT: Jouw Stap-voor-Stap Gids om Crypto Veilig naar Bitvavo te Verplaatsen
Crypto Nederland

De reden dat Gemini Nederland verlaat is dat ze op dit moment niet kunnen voldoen aan de eisen die De Nederlandsche Bank stelt aan cryptobedrijven die in ons land actief willen zijn. Daarmee gaat Gemini Binance achterna, die eerder dit jaar om dezelfde reden uit ons land vertrok. Binance was toen niet in staat gebleken om de virtual asset service provider (VASP) licentie te verkrijgen en nu loopt Gemini klaarblijkelijk tegen hetzelfde probleem aan.

Het vertrek van deze grote exchanges weerspiegelt een bredere trend van aanscherping van de crypto-regulering in ons land. Dit maakt deel uit van de inspanningen van Nederland om zich aan te sluiten bij de nieuwe Europese MiCa wetgeving, dat de crypto-regelgeving in de EU-lidstaten probeert te standaardiseren.

Overeenkomst tussen Bitvavo en Gemini

VIDEO: I Will Never Use Gemini Crypto Exchange Again! Terrible Customer Service!!
PromoAmbitions

Bitvavo lijkt met Gemini een vergelijkbare overeenkomst te hebben gesloten als met Litebit eerder dit jaar, waarbij Litebit z’n klanten aanraadde en hielp om over te stappen naar voormalig concurrent Bitvavo. Dus geen regelrechte overname van Litebit of van het gehele klantenbestand, maar wel een dringende push vanuit Litebit naar Bitvavo.

Nu, bij het vertrek van Gemini uit Nederland, lijkt dezelfde vorm te worden gekozen om Gemini klanten naar Bitvavo te krijgen.

Gemini heeft het nieuw enkele dagen geleden bekend gemaakt. Het kondigde aan dat het op 17 november zal stoppen met haar activiteiten in Nederland. Gemini raadt klanten aan om alle fondsen, vóór deze datum, op te nemen van hun Gemini-rekening.

In de e-mail verduidelijkt Gemini verder dat het nog wel wil voldoen aan de Europese Markets in Crypto-Assets (MiCa) wetgeving en dat, zodra dit is bereikt, ze van plan zijn om terug te keren op de Nederlandse markt.

Gemini raadt klanten aan om over te stappen naar Bitvavo en zegt dat er geen handelskosten zullen worden berekend bij het opnemen van activa.

Bitvavo heeft hierover bericht in een blog op haar website en een speciale pagina gecreëerd op haar website om het overstapproces voor Gemini klanten te vergemakkelijken.

 

Wat betekent dit voor Gemini klanten?

VIDEO: Binance stopt in Nederland, dit moet je doen [afl 240]
eenrijkerleven

Gemini klanten zijn uiteraard nog steeds vrij om te kiezen waar ze met hun crypto-assets heen gaan en hoeven niet te kiezen voor Bitvavo. Voor Nederlandse crypto-beleggers is Bitvavo ons inziens echter wel de beste keus. Waarom wij dat denken kan je o.a. lezen in onze uitgebreide Bitvavo review.

Bitvavo is marktleider in Nederland en dat biedt voordelen. Schaalgrootte betekent meer slagkracht en geeft klanten meer zekerheid dat de exchange ook moeilijker tijden zal weten te overleven. Daarnaast heeft Bitvavo een zeer concurrerend en uitgebreid aanbod van te verhandelen cryptovaluta in combinatie met enkele van de laagste tarieven in de markt.

Bij het openen van een Bitvavo account krijgen nieuwe klanten nu de mogelijkheid om de eerste 10.000 euro aan cryptovaluta gratis te verhandelen.


Sources


Article information

Author: Yvette Brown

Last Updated: 1699172522

Views: 577

Rating: 4.7 / 5 (48 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Yvette Brown

Birthday: 2005-05-27

Address: 8165 Walsh Camp Suite 457, Millerhaven, CO 67300

Phone: +4211230165638302

Job: Virtual Reality Developer

Hobby: Sculpting, Bird Watching, Rowing, Graphic Design, Aquarium Keeping, Orienteering, Knitting

Introduction: My name is Yvette Brown, I am a priceless, fearless, transparent, spirited, daring, rich, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.