header banner
Default

Özel Seri: Haftanın En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Kripto Para Birimleri | Investing com


Table of Contents

    Yazar Investing.com (Günay Caymaz)Kripto Paralar08.04.2023 15:39

    Kripto para piyasalarında yatay ve sakin görünüm bu haftaya da taşındı. Toplam piyasa değeri, 17 Mart tarihinde 1,17 trilyon dolar seviyesinde yükseldikten sonra devam eden günlerde bu değer etrafında düşük salınımlı hareket ettiği gözlemlendi. 

    Nisan ayının ilk haftasında da ivme korundu ve kripto paralar yılın ikinci çeyreğine sakin bir başlangıç yaptı. Piyasayı %46 oranında domine eden en büyük kripto para , bu hafta 28.775 doları aşamazken en çok 27.200 dolara kadar geriledi. Böylece kripto para geçen haftadan bu yana %1,44 oranında kısmi bir düşüşe sahip. 

    , bu hafta Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. Önceki iki haftalık yatay konuma nazaran Ethereum piyasasında yukarı yönlü bir ivme oluştu. Buna göre Ethereum fiyatı, Ağustos 2022’den bu yana ilk defa 1.900 dolar bölgesine yükseldi. Haftanın ilk yarısında alıcılı hareket eden ETH, ikinci yarıda düzeltme görse de düşüş hareketi geçen haftanın direnç bölgesi olan 1.850 dolarda destek buldu. 

    Ethereum ağında önümüzdeki hafta 13 Nisan tarihinde güncellemesi gerçekleşecek. Bu güncelleme madencilik mekanizmasının değişiminde sonraki en önemli güncelleme olarak görülüyor. Öyle ki güncellemenin Shanghai aşamasında 2 senedir ağda kilitli duran ETH’ler kazanılan ödüllerle birlikte serbest kalacak. Kilidi açılacak Ethereum’un toplam arzın yaklaşık %13’üne denk gelmesi, piyasayı tedirgin ediyor. Bu konuda ikiye ayrılan yatırımcılar arasında serbest kalacak ETH miktarından dolayı sert bir düşüş bekleyenler varken bu olayın altcoin piyasasının yükselişi için katalizör olacağını düşünenler de var. 

    Bu haftanın öne çıkan gelişmeleri arasında hafta başında Binance CEO’su hakkında çıkarıldığı söylentileri kısa süreli paniğe yol açtı. Changpeng Zhao’nun söylentileri yalanmasının ardından piyasalar yeniden sakinledi. 

    Elon Musk, bu hafta bir kez daha sahneye çıktı ve Twitter logosunu logosuyla . Bu gelişmenin üzerine DOGE kısa sürede %30 değer artışıyla 10 sente kadar yükseldi. Ardından kâr satışları görülen DOGE piyasasında Twitter logosunun eski hale dönmesiyle birlikte DOGE’de düşüşler hızlandı ve kripto para 0,081 dolara kadar geriledi ve haftalık kazanımlarının büyük oranda geri verdi.

    Haftanın diğer önemli gelişmeleri arasında Bitcoin alımlarına devam etmesi ve İsviçre devletine bağlı finans kuruluşu kripto ticaretine başlayacağını duyurması vardı. 

    Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren kripto para birimleri

    İlk 100 kripto para arasında bu hafta piyasadan pozitif ve negatif ayrışan altcoin’ler aşağıdaki gibi sıralandı.

    Haftanın en çok kazandıran ilk 5 kripto para birimi şu şekilde: 

    • (BTTOLD): %22,86
    • (INJ): %15,83
    • (ENJ): %13,41
    • (CHZ): %9,60
    • (DOGE): %8,21

    Bu hafta en çok kaybettiren ilk 5 kripto para ise şu şekilde sıralandı:

    • (ARB): -%13,05
    • (STX): -%13,02
    • (CFX): -%11,4
    • (HBAR): -%10
    • (IMX): -%10

    Investing.com Türkiye kullanıcılarının bu hafta en çok ilgilendikleri kripto paralar

    Investing.com Türkiye kullanıcılarının bu hafta en çok takip ettiği kripto paraları ve haftalık performanslarını aşağıdaki gibi sıraladık:

    • Bitcoin (BTC): -%2,25
    • Dogecoin (DOGE): %8,21
    • (SXP): %11,91
    • (SHIB): %0,62
    • (Luna): -%2,58

    Sources


    Article information

    Author: Diana Delgado

    Last Updated: 1700050082

    Views: 686

    Rating: 4.3 / 5 (60 voted)

    Reviews: 93% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Diana Delgado

    Birthday: 1931-01-05

    Address: 4335 Stephanie Circles, New Linda, MI 93463

    Phone: +4222520903991641

    Job: Film Director

    Hobby: Badminton, Baking, Traveling, Tennis, Chess, Meditation, Fencing

    Introduction: My name is Diana Delgado, I am a priceless, dear, Precious, dedicated, tenacious, persistent, proficient person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.