header banner
Default

Hoe kan je profiteren van Bitcoin? | PorteRenee


Snel en makkelijk geld verdienen. Dat willen we allemaal wel. Maar is crypto de manier om dat te doen? En hoe maak je dan precies winst?

Mijn vader zegt altijd: “Beleg nooit je geld in iets wat je niet begrijpt.” Een wijze les, want het komt (nog) vaak voor dat mensen geld investeren in iets wat ze eigenlijk niet goed snappen. En dan is de stap naar een (groot) verlies snel gemaakt. Toen ik aan de reeks bitcoins-voor-beginners begon, wist ik dat bitcoin een digitale munt is, maar daar bleef het ook bij. Ondertussen weet ik wat cryptocurrency is (aflevering 1) en waarom de laatste tijd zoveel over bitcoin wordt gepraat (aflevering 2). Hoogste tijd om verder te gaan op mijn ontdekkingstocht. Is bitcoin echt zo makkelijk en snel geld verdienen als men zegt?

Hoe verdien je geld met bitcoin?

VIDEO: TUTORIAL: HOE MAAK JE EEN EXIT PLAN VOOR CRYPTO
Focuss Op Financiën

In theorie is het erg simpel: je koopt de bitcoins wanneer de koers laag is en verkoopt ze weer bij een hoge(re) koers. Het verschil tussen de aankoopprijs en verkoopprijs is je winst. Net zoals met aandelen eigenlijk. Het kopen en verkopen van bitcoins lijkt op papier een makkelijke manier van geld verdienen. Toch is het in de praktijk een stuk ingewikkelder. Dit komt, omdat de koers van bitcoin razendsnel op en neer gaat. We zeggen dan dat de koers erg volatiel is: de waarde van bitcoin schommelt van hoog naar laag. Je verdient geld met bitcoins als je deze digitale munt op het laagste punt koopt en daarna verkoopt op het juiste moment (als de koers een stuk hoger ligt). Maar wat is dan het juiste moment? Dat weet niemand precies. De waarde van bitcoins kan binnen een dag snel stijgen of dalen (soms wel 20 of 30%). Dat gebeurt in principe op de aandelenbeurs alleen wanneer er een crisis ontstaat, bijvoorbeeld.

Kun je je geld ook verliezen?

VIDEO: Dit crypto handelsplatform zorgt dat je meer winst kunt halen op je Bitvavo account
CryptoTradingDev
bitcoin

Absoluut. Vaak komen alleen de succesverhalen in het nieuws. Mensen die flink geld hebben verloren, hoor je meestal niet. Investeren in bitcoins lijkt daarom misschien easy money, maar er zijn zeker ook grote risico’s. Dat komt vooral, omdat de koers van bitcoin lastig te voorspellen is. Op maandag stijgt de koers bij wijze van spreken met 200 dollar om dan op dinsdag weer te dalen met 100 dollar. Waarom de bitcoin zo schommelt? Dat is niet met zekerheid te zeggen. De ups en downs – en dus het juiste moment om te kopen en verkopen – zijn daarom heel lastig in te schatten. Wacht je nét te lang met verkopen? Of blijft de koers maar dalen? Dan is de kans groot dat je een groot deel van je inleg verliest.

Verdiep je eerst in crypto’s

VIDEO: BYBIT TUTORIAL - UITLEG hoe het werkt - Bitcoin traden tot aan 100x leverage [high risk high reward]
eenrijkerleven

Het is heel begrijpelijk dat je wordt verleid door snel geld. Dat heb ik ook, hoor. Laatst hoorde ik dat een familielid een paar duizend euro had verdiend met bitcoin. Mijn eerste gedachte? “Shit hé, ik moet ook snel bitcoins gaan kopen!” Om echt geld te verdienen met bitcoin, moet je de koers nauwlettend in de gaten houden, crypto-analisten op de voet volgen en je goed inlezen. Een paar dagen later hoorde ik namelijk dat hetzelfde familielid nachtenlang wakker was gebleven om de bitcoin-koers te volgen. Even snel kopen en verkopen is het dus zeker niet. 

Een andere optie is voor de lange termijn in bitcoins gaan. Gewoon kopen en aanhouden, omdat je gelooft in het idee achter bitcoins. Risico daarvan is weer: we weten niet wat de toekomst van de munt zal zijn. Heeft ‘ie überhaupt een toekomst? Het kan best dat er ooit iets gebeurt waardoor de waarde van de munt totaal in elkaar klapt. Er zit namelijk niet – zoals bij aandelen – een bedrijf achter dat een bepaalde waarde heeft. Dat maakt het tricky.

LEES OOK: The Bitcoin Family: ‘We verkochten alles, kochten bitcoin en reizen nu als nomaden de wereld rond’

VIDEO: € 600 PER DAG WINST met deze trade strategie!
Trade Academy

Hoe kom je aan bitcoin?

VIDEO: De ENIGE Day Trading Strategie die ik gebruik om $2000 per dag te verdienen
Trade Academy

Heb je je onderzoek gedaan? En weet je zeker dat je wilt gaan handelen met bitcoins?  Dan moet je deze digitale munten natuurlijk eerst kopen. En dat kan niet zomaar overal. Bitcoins koop je namelijk bij een speciale bitcoin broker. Dit is een soort tussenpartij die kopers en verkopers samenbrengt. Jij stort je euro’s bij deze broker en vervolgens kun je een hoeveelheid bitcoins aanschaffen. Let op dat je een betrouwbare partij kiest. Er zitten ook boeven tussen. Ik weet dat Kasper bijvoorbeeld zijn investeringen in bitcoin doet via bitvavo, een prima broker. Kijk ook even naar de kosten. Want die gaan natuurlijk van je winst af. Zodra je je bitcoins hebt gekocht, moet je deze op een veilige manier bewaren. Bewaar je inloggegevens razend goed, want deze kun je (in sommige gevallen) niet opnieuw aanvragen.

Heb je je bitcoins gekocht? Dan bewaar je deze in een exchange wallet. Dit is een soort digitale, goed beveiligde portemonnee. En met de bitcoins in je virtuele portemonnee kun je gaan handelen. Voor aflevering 4 duik ik in de succesverhalen van mensen die zijn gaan handelen met bitcoins, want dat is natuurlijk smullen. 

Sources


Article information

Author: Eric Gray

Last Updated: 1698103322

Views: 964

Rating: 4.5 / 5 (95 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eric Gray

Birthday: 1963-12-22

Address: 542 Cody Mountain, New Katie, PA 20642

Phone: +4490878567163400

Job: Zoologist

Hobby: Horseback Riding, Snowboarding, Drone Flying, Photography, Amateur Radio, Knitting, Magic Tricks

Introduction: My name is Eric Gray, I am a variegated, clever, esteemed, steadfast, priceless, capable, dear person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.